Nieuws

Nieuws

04
sep
2024

Nieuw Collegelid CvTA

Het CvTA is verheugd te kunnen mededelen dat met ingang van 1 september 2024 mevrouw dr. Nicole Kroon door de Staatssecretaris van Rechtsbescherming is benoemd als Collegelid bij het CvTA. Nicole Kroon zal de portefeuille Financiën, Governance en Compliance op zich nemen. Zij volgt hierin Collegelid Nicolette Loonen-van Es op die deze rol gedurende acht jaren heeft vervuld.

Nicole heeft, met een langjarige carrière bij de rijksoverheid, veel ervaring in verschillende eindverantwoordelijke rollen waaronder in die van publieke toezichthouder.

Nicole is op dit moment directeur Macro-Economische Vraagstukken en Arbeidsmarkt (MEVA) bij het ministerie van VWS. Daarvoor heeft ze vijf jaar gewerkt als directielid bij toezichthouders, NVWA en de Nederlandse arbeidsinspectie. Eerder was zij directeur bij het ministerie van Economische Zaken en vervulde ze managementfuncties bij de ministeries VROM, BZK en de gemeente Rotterdam.​

Met haar vermogen om zowel in het college als richting stakeholders in het veld verbinding te leggen, verwacht ik dat zij een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het CvTA als effectieve en waardegedreven toezichthouder. Wij zien uit naar haar komst.

Zelf zegt Nicole over haar benoeming: “ik vind het eervol dat ik als collegelid – naast mijn huidige functie als directeur MEVA bij VWS – kan bijdragen aan de doelen van het CvTA. Hiervoor kan ik mijn ervaring in publiek toezicht en mijn financiële bagage inzetten voor de instandhouding van de diversiteit in de culturele sector. Daaraan samen werken binnen het College en de CvTA organisatie inspireert me. Ik kijk er naar uit om samen met hen het waardegedreven toezicht risicogericht in te vullen en waar dit past, in samenspraak met de sector collectief beheer”.

 Nicole Kroon zal zich op korte termijn nader aan u voorstellen.

Het CvTA is Nicolette Loonen-Van Es veel dank verschuldigd voor haar inzet in de afgelopen jaren. Gedurende de afgelopen 8 jaar was zij een stabiele factor die met haar deskundigheid en inzet, samen met collegeleden en medewerkers, een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling die het CvTA, alsook de sector van het collectief beheer hebben doorgemaakt.

Het CvTA komt zowel op de benoeming van Nicole Kroon als op het afscheid van Nicolette Loonen nog bij u terug via zijn Nieuwsbrief.


Deel dit bericht via email